You are here:  / Over fanfare Irene / Concertband ‘Irene’

logo-fanfare-irene 60jaar

Sinds een aantal jaar heeft fanfare ‘Irene’ een concertband in de plaats van een groot orkest. Deze wisseling is gemaakt om een grotere diversiteit aan instrumenten toe te staan.

De concertband bestaat op dit moment uit ca. 27 musicerende leden.
Dat is exclusief het leerlingenorkest. Op het moment dat onze dirigent denkt dat een lid van het jeugdorkest er klaar voor is, kan deze doorstromen naar het groot orkest. Het repertoire van het groot orkest is zeer breed. Het varieert van klassiek tot populair en van marsmuziek tot pittige concoursstukken. Jaarlijks verzorgd het corps diverse optredens zoals b.v. het Concert Carnavalesk, het terrasconcert, een of twee Uitwisselingsconcert, maar het presenteert zich ook op straat zoals b.v. tijdens het pinksterkoeken, het brengen van serenades, het opluisteren van de aubade op Koninginnedag of het inhalen van Sinterklaas.
Sinds mei 2010 staat het corps onder muzikale leiding van dirigent Karin van Dijk.

Lid worden?

Onze vaste repetitieavond is Dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur  in de Buitengaander te Westerhoven.

De concertband is voortdurend op zoek naar muzikanten voor uitbreiding of optimalisatie van de bezetting, dus heb je interesse om te komen spelen in een gezellige en actieve vereniging, meld je dan aan bij ons secretariaat.