You are here:  / Actie / Oranje comité / Overig / Koningsdag 2017

Koningsdag 2017

post by related

related post

Donderdag 27 april – Vandaag is het overal in het land Koningsdag, zo ook in ons Westerhoven. Natuurlijk waren wij zoals gewoonlijk weer aanwezig bij de fietsjes tocht en de aubade. En ’s middags waren enkele van onze leden bij de spelletjes middag. Bedank aan de organisatie en onze eigen leden voor hun aanwezigheid.

Zoals we van de afgelopen jaren gewent zijn, trokken rond half negen ’s morgens de herauten en dorps omroeper rond. Zij roepen het programma om en controleren wie er zijn vlag buiten heeft hangen, uit al diegene die zijn of haar vlag heeft hangen wordt er een winnaar gekozen die een waardebon krijgt.

Rond de klok van half elf verzamelen de kinderen, de gilde en de fanfare zich op het kerkplein. Hier zal de fietsjes tocht vertrekken en later weer aankomen. Onderweg worden alle versierde fietsen beoordeeld waar voor later een prijsuitreiking is. Na de gebruikelijke dingen zoals de vendelgroet door de gilde, een woordje door onze Burgemeester, de oranjebitter, ballonnen en het Wilhelmus, is het tijd voor de prijzen.

Vanaf half twee is er dan de spelletjesmiddag, waar onder ander de fanfare aanwezig was met een spelletje. Ditmaal is er gekozen voor de langste blaos door Willem en Marjan. De kinderen konden ook bij de brandweer spellen doen, op het springkussen springen, bij de neut mocht er weer pizza’s gemaakt worden. Ook de scouting, de korfbal, de voetbal en de gilde waren aanwezig met enkel spellen.

De spelletjesmiddag werd afgesloten met het Strijdwagen race, waarna iedereen tijd had om een hapje te gaan eten. Om half acht begon de jeugddisco bij het wapen van westerhoven.

no images were found