Muzikale leiding

Dirigent concertband: Paul van der Schoot

Paul van der Schoot woont in Eindhoven samen met zijn vriendin en twee kinderen. Hij is geboren op 9 maart 1976. Muziek loopt als een rode draad door zijn leven en hij heeft inmiddels de nodige ervaring, zowel als muzikant als als dirigent. Zo was hij betrokken bij een harmonie, een showband/marchingband, musicalproducties, een symfonieorkest, een militair orkest, een bigband en een koperkwintet. In zijn vrij tijd rijdt Paul graag motor en houdt van op vakantie gaan.

Paul studeerde trompet aan het conservatorium in Arnhem bij Radko Berka en daarnaast HaFaBra directie bij Gerrit Fokkema en Gerhart Drijvers. Momenteel studeert hij nog aan de Bourdon Dirigentenopleidingen. Behalve dirigent van fanfare Irene is Paul ook dirigent bij Gracia-Eindhoven.

Paul werkte van 2001 tot 2006 bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee als trompettist/bugelist en van 2005 tot 2017 als roadmanager van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee (nu Orkest Koninklijke Marechaussee). Als Paul niet met muziek bezig is, werkt hij als algemeen opsporingsambtenaar bij de Koninklijke Marechaussee.

Paul ziet zijn dirigentschap van de concertband als een leuke uitdaging. Dirigeren geeft hem energie en hij probeert altijd om er het beste uit te halen. Samen een mooi product neerzetten, dat is zijn ambitie.

Slagwerkinstructeur: Martijn Soors

Ik ben Martijn. In 1982 zag ik voor het eerst het levenslicht.
Toen ik 7 jaar was, kroop ik al achter een trommel. Dat was toen bij de drumband van de Koninklijke harmonie van Peer en thuis op mijn eigen drumstel (vraag maar aan de buren…). Ik vond het zo plezant dat ik het jaar daarna muzieklessen ben gaan volgen en natuurlijk ook lessen slagwerk aan het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs te Neerpelt. Daar heb ik tevens mijn lessen AMC, dictie, toneel en samenspel gevolgd.
Op 16-jarige leeftijd ben ik begonnen met drumlessen te geven in verscheidene muziekateliers in Belgisch Noord-Limburg en ook aan privé-leerlingen. En daar houden we nog lang niet mee op..
Sedert 2001 jaar ben ik instructeur van het percussie-ensemble van de Koninklijke Fanfare te Kleine-Brogel, Peer. Daar ben ik naast instructeur ook de drumleraar van dienst. Sinds januari ’03 ben ik instructeur van de percussiegroep van het RHC in Riethoven. Een jaartje daarna volgde ook Beat I.D. uit Westerhoven.
In 2006 en 2007 heb ik mijn diploma’s van drumleraar en instructeur behaald via het VLAMO.
Zelf ben ik ook slagwerkverantwoordelijke en spelend lid van de Koninklijke Harmonie van Peer en drummer van de coverband No Good.
Buiten mijn muziekleven werk ik ook als adviseur bij de Belgische Financiële Dienst. In de weinige vrije tijd die me nog rest ga ik squashen, zwemmen + sauna, poolen, met mijn hond wandelen en pik ik af en toe een fuifje mee.

Dirigent leerlingenorkest: Petra Schoonenboom

Petra Schoonenboom woont in Tilburg en heeft twee zonen van 29 en 28 jaar oud (2023). Ze is geboren op 19 september 1964. Petra houdt naast muziek maken van wandelen, lezen, likeur maken en koken.

Petra studeerde hobo aan het Brabants Conservatorium en volgde een opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam om op basisscholen muziekles te mogen geven. Daarnaast volgde zij verschillende workshops om leerkrachten van de basisschool te coachen in het geven van muziekles. Verder volgde zij privélessen om kennis te maken met het spelen van jazzmuziek. Petra zingt bij een koor en speelt in verschillende ad hoc orkesten. Verder speelt ze regelmatig solo met orgel samen.

Als Petra niet aan het werk is met ons leerlingenorkest That’s IT en startersorkest Just Be IT, werkt ze op de onderwijsafdeling van het Kunstkwartier in Helmond. Daarnaast geeft ze namens CKE Eindhoven op verschillende basisscholen om muziekles. En tot slot geeft ze ook nog hoboles.

Petra vindt het heerlijk om te dirigeren, om leerlingen het beste uit zichzelf te laten halen en ze uit te dagen om hun muzikale kennis te vergroten. Haar ambitie is om met veel jonge mensen (of met mensen jong van geest) een spannend muzikaal avontuur aan te gaan, waarin iedereen zich veilig voelt en vrij om zichzelf muzikaal te uiten.

Op de vraag wat muziek voor haar betekent, antwoordt Petra: ‘Music was my first love, and it will be my last’.