Historie

In de nazomer van 1950 vonden enkele personen dat het de 

logo westerhovense muziekvereniging fanfare Irene

hoogste tijd werd dat ook Westerhoven een eigen muziekvereniging kreeg. Dit besluit werd op een zondagmorgen na de laatste mis, onder het genot van een borreltje en een glas bier, genomen.

En op 21 september 1950 was het al zover, de westerhovense muziekvereniging Fanfare Irene was een feit. In mei 1951 volgde reeds het eerste optreden; de processie werd door “Irene” muzikaal begeleid. Reeds in 1952 werd er voor de eerste keer deelgenomen aan een concours; in de 3de afdeling werd een 1ste prijs met lof der jury behaald. In de loop der jaren is “Irene” een onmisbare schakel in de Westerhovense gemeenschap geworden.

De optredens variëren van het opluisteren van de processie, het brengen van serenades tot het geven van concerten, waarbij de laatste jaren vooral de nieuwjaarsconcerten er uit springen. De vereniging verzorgt dan enige avondvullende optredens die jaarlijks om een ander thema draaien. Maar ook buiten Westerhoven, en Nederland, laat “Irene” van zich horen, er zijn in het verleden al diverse optredens geweest in België en Duitsland.

Naast een fanfare – orkest bestaat de vereniging uit een drumband. Vrij uniek voor deze tijd is, dat de opleiding van de muzikanten nog steeds in eigen beheer plaatsvond. Dit aan de hand van de landelijke normen. De fanfare had hiervoor kundige leraren in dienst.

Vanaf april 2000 stond de fanfare onder de kundige en inspirerende leiding van de heer Kris Roemers uit het Belgische Houthalen. In november 2002 werd voor de laatste keer deelgenomen aan een concours, in de 2e afdeling werd een 1e prijs behaald.

2008 tot heden

ledenVanaf maart 2008 stond de fanfare onder leiding van Hans Broes.

Vanaf 2009 worden de opleidingen verzorgt door de muziekschool Art4You te Veldhoven.

Op 29, 30 en 31 oktober 2010 vierde Fanfare Irene haar 60 jarig jubileum. Er werden 4 jubilarissen gehuldigd die vanaf de oprichting lid zijn van de fanfare, 3 jubilarissen spelen nog steeds in het orkest.

Vanaf mei 2010 tot op heden staat de concertband en jeugdorkest onder de vakkundige leiding van Karin van Dijk.