In de spotlight: Jan Adriaans

Mijn naam is Jan Adriaans en ik heb de eer om als eerste een digitaal stukje te schrijven.

Ik ben een geboren en getogen Westerhovenaar en ik geniet kei hard van mijn pensioen. Ik ben naast een muziekfan ook een voetbalfanaat en vrijwilliger. Ik ben de man van Gonny, papa van Ilka&Roel en een hele trotse opa!

Het begon allemaal zo’n 60 jaar geleden doordat mijn vader in het bestuur zat en medeoprichter was van de fanfare. Iets waar ik nog altijd heel erg trots op ben. Ook mijn vrouw en zoon hebben bij de fanfare gezeten. Dus het zit toch wel een beetje in de familie.

Ik ben begonnen op jonge leeftijd bij de leerlingen en daarna ben ik bugel gaan spelen en vervolgens de trompet. In eerste instantie wilde ik toen de bariton gaan spelen. Doordat er een tekort was aan ‘bassen’ ben ik toen maar de bas gaan spelen. Een goede keuze achteraf want de bas is nu al 30 jaar mijn instrument.

Naast het spelen ben ik ook vrijwilliger. Ik haal al jaren het oud papier en het oud ijzer op. Ook bouw ik mee het podium. Sinds anderhalf jaar ondersteun ik ook het jeugdorkest. Dit vind ik heel leuk om te doen en haal de gemiddelde leeftijd hierdoor nogal omhoog.

De mooiste muzikale herinneringen heb ik aan de buitenlandse tripjes zoals Steinenbach en Neerpelt. Dat was een prachtige ervaring en een hele mooie tijd.  Daarnaast vind ik de themaconcerten ook elke keer weer een hoogtepunt. Sinterklaas inhalen en Koningsdag vind ik ook leuk om te doen. Al die blije kindergezichtjes, daar kan ik van genieten.

Volgende keer mag ‘ menne moat’, naamgenoot en collega basist een stukje schrijven.