In de spotlight: Jan Bos

Hallo allemaal,

Mijn naam is Jan Bos. Ik ben geboren in Braambos te Westerhoven op 6 augustus 1938. Ik woon inmiddels in
Bergeijk vanaf 2007. De fanfare werd opgericht in 1950 en ik ben begonnen op de bugel en dit heb ik gespeeld tot
1959. Ik ben daarna overgestapt naar de Bes Bas. In die tijd was Johan van der Celen onze dirigent. Ik ben dus al lid vanaf de oprichting van de fanfare Irene.

Ik heb ook in vele muziek commissies gezeten waarbij we muziek festivals met andere muziek verenigingen organiseerden. Daarnaast heb ik ook nog in het bestuur gezeten en in die tijd heb ik tijdens de vakantie de voorzitter van Steinebach (Alfred Weib) ontmoet op een muziekfestival. Vanuit deze ontmoeting zijn we jaren naar Steinebach geweest. (Dat was een leuk feest!) Ik heb ook lang in de muziek commissie gezeten en daar heb ik veel mooie stukken in mogen brengen. Nu met Karin maken we goede en mooie muziek en hele mooie concerten waar de mensen graag naar komen luisteren.

We hebben in al die jaren vele eerste prijzen gewonnen met Johan van der Celen, André Bos en Chris Roemers. Inmiddels ligt onze ambitie daar niet meer en spelen we vele mooie concerten.

Helaas komen er ook vele leden op leeftijd en zijn er al een aantal overleden. Voor mij is onze Tom het ergste gemis. Nu zijn we met drie bassen, één Es bas en twee Bes bassen. De drie Jantjes, Jan Adriaans, Jan Bos en Jan van Dijk (de vader van Karin, onze dirigente). Optredens buiten worden steeds vaker een
probleem, de leeftijd speelt ons parten..

Uitjes vind ik leuk, vooral uitwisselingen met andere muziekcorpsen. De mooiste uitjes waren de kermis van Steinebach-Neerpelt en de concerten.

De volgende keer wil ik een dame de pen geven, namelijk mijn dochter Marianne!