Sjors Creatief

In september krijgen alle kinderen van de basisschool, voor de eerste keer, het boekje van Sjors Creatief mee naar huis. Samen met het zusje Sjors Sportief. In die boekjes staan allerlei leuke en interessante ideeën om aan deel te nemen. Het doel van deze ideeën is om de kinderen kennis te laten maken met allerlei vormen van sport en cultuur. Op een leuke manier kunnen de kinderen kennismaken met verenigingen en hun activiteiten. De verenigingen nodigen de kinderen uit om deel te nemen aan die activiteiten en hopen natuurlijk dat ze enthousiast worden, vaker terug komen bij hun vereniging én lid worden.

Ook vanuit de fanfare hebben wij gepoogd om een paar leuke dingen te bedenken om muziek(instrumenten) onder de aandacht te brengen. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn, leest u de beschrijvingen maar. We hebben voor elk wat wils en organiseren, deels samen met de muziekschool Art4U een aantal activiteiten. Kennismaken met de verschillende muziekinstrumenten is daarbij een leuk begin. De middag eindigt met een gezamenlijke happening waarbij iedereen kan merken dat je in een beperkte tijd toch iets leuks kunt laten zien/horen.

Heeft u geen kinderen meer op de basisschool? Geen probleem, ook voor u zijn er mogelijkheden om, op een leuke, manier kennis te maken met muziekinstrumenten en de gezelligheid van fanfare Irene.
Op de eerste plaats kunt u samen met een (klein)kind, dat wel op de basisschool zit, inschrijven voor de duet-lessen. Dan kunt u samen oefenen en samen op les. Muziek maken wordt immers nog veel leuker als je het samen doet met iemand anders. En samen iets doen motiveert groot en klein.
Daarnaast kunt u natuurlijk gewoon een afspraak maken om een keer te komen kijken bij een repetitie. Wij repeteren altijd op dinsdagavond in de Buitengaander. U kunt dan ook wat verschillende instrumenten ‘vasthouden’ en voelen of het bij u past. Zin om een keer te komen? Maak even een afspraak met ondergetekende, of loop gewoon binnen op dinsdag (maar dan loopt u het risico dat er niemand is die u wat uitleg kan geven.)