Fanfareweekend Fanfare Irene

Op 6, 7 en 8 oktober ging onze Fanfare op weekend. Maria Smets schreef er een leuk verslag over…

Het is 6 oktober en dus is het eindelijk is het zover: we gaan met iedereen die kan en wil op kamp naar De Roerdomp in Westelbeers!

Rond 15.30 uur zijn de kwartiermakers als aanwezig om alle boodschappen op zijn plek te leggen en het gezellig te maken voor iedereen die vroege avond gaat komen. Dit jaar gaan er elf kinderen en veertien volwassenen mee. Het is een mooie groep; iedereen zoekt enthousiast een slaapplek en dumpt daar de tassen, kussens en dekens. Daarna vlug naar buiten. De kinderen gaan met wat volwassenen op zoek naar een goede stok om spekjes te roosteren, enkele volwassenen proberen een kampvuur te maken. Gelukkig hebben we ook wat kinderen die op scouting zitten, zodat met hun hulp een prachtig vuur ontstaat.

Het is een prachtige avond waardoor we heel lang buiten kunnen blijven. De kinderen hebben het naar hun zin, na nog een spelletje gaan ze (vrij laat) naar bed. Uiteraard slapen ze niet snel, het is zo spannend samen op een kamer. Ook de volwassenen zakken effe door…

De volgende ochtend heeft Jari al vroeg zijn wekker laten aflopen.. 6.00 uur! Dus om 7 uur zijn Noor en Sandra al beneden bij de kinderen. Zij worden later afgelost door Helma en Maria die zorgen voor het ontbijt en langzaam sijpelen de volwassenen binnen. Na het ontbijt gaan wat volwassenen wandelen met de kinderen. Tijn belandt in een vijvertje, dus kletsnat. Gauw douchen en omkleden om snel verder te spelen.

Na de broodjes met knakworst vertrekt de groep naar Glow Golf in Eindhoven. Maria en Helma blijven op locatie en bereiden de barbecue voor. Ondertussen komen ook Chris, Inge, Michalina en Sebastian aan. Zij doen samen een leuk spel om het wachten aantrekkelijker te maken. Als iedereen terug komt helpen we elkaar om buiten alles in orde te maken voor de barbecue. We kunnen heerlijk buiten zitten; wat een geluk.

Rond 18.00 uur is iedereen er en onze vuurmeesters Robbert en Theo stoken de barbecue op. Het is allemaal erg lekker: eerst aspergesoep (helder of gebonden) gemaakt door Helma.
Daarna vlees, lekkere salades (gemaakt door Helma en Maria), stokbrood met kruidenboter.
En dan als klap op de vuurpijl de toetjes: hemelse modder en hangop gemaakt door Arianne.
Heerlijk allemaal!

We ruimen samen alles op en dan wordt het spannend: Sandra en Noor verdelen alle aanwezigen in zes groepen en hebben een prachtige quiz in elkaar gezet. De uitslag ben ik vergeten maar dat het erg leuk en gezellig was, kan ik niet vergeten. Uiteindelijk wordt de quiz afgesloten met een polonaise aangevoerd door (uiteraard) onze Henk! Dan gaat het al richting middernacht en ondanks dat de kinderen absoluut niet moe zijn 😉 brengen we ze toch naar bed. De volwassenen zakken nog even door, nagenietend van de mooie dag.

Zondagochtend vangen Maria en Helma de kinderen op. Ze staan om 8.00 uur paraat en ruimen wat op, want de kinderen slapen nog. Zij druppelen een stuk later binnen en ik kan niet zeggen dat er iemand van de kinderen of de volwassenen, fit uitziet… Maar niet getreurd, we ontbijten samen, ruimen alles op en tegen de middag vertrekken de laatsten richting huis.

Wat was het weer een gezellig weekend: geweldig! Supermooi dat er zoveel kinderen meegingen; dat geeft een extra dimensie aan het geheel. Bijna 80 jaar verschil in leeftijd: de oudste 78 en de jongste 9 jaar… Wat een mooie sfeer weer.

Groetjes Maria