Jeugd-themaconcert ‘Een hele dikke 🕷 spin’

Op vrijdag 23 juni gaven de leerlingen van Fanfare Irene een spetterend concert! Het was zo druk dat er stoelen bijgezet moesten worden 😉. Lees hieronder het verslag van deze spannende avond…

Net voordat het concert van de leerlingen van Fanfare Irene begint, ontdekken de muzikantjes een heel groot spinnenweb boven het podium. De kinderen schrikken: zo’n groot web, hoe groot is die spin dan wel niet? En waar is de spin?
Tijdens het spelen van het eerste nummer ‘Jungle Book’ komt de spin tevoorschijn. Iedereen schrikt, want de spin is heel groot. Ze is geel, heeft een zwart kruis op haar rug én rode stippen.

De verteller Karin Smolders heeft een idee. Ze weet dat er in Westerhoven een arachnoloog woont. Als we die er nu eens bij roepen. Gelukkig is die net in de Buitengaander.
Giel de arachnoloog schrikt zich een hoedje als hij Lenne de spin ziet, want die spin is levensgevaarlijk. Hij gaat snel op zoek in zijn studieboeken naar een oplossing. Bram Rijkers en Karin Smolders zingen, op de muziek van de muzikanten, het lied ‘Een dikke spin. Daar schrikt de spin een beetje van.

Als de muzikanten ‘The rockin violin’ spelen met een solo van Indi op de viool, kruipt de spin naar Indi toe en wrijft met haar kopje tegen het been van Indi. De spin wordt heel rustig van de mooie muziek, maar als de leerlingen van Beat ID een prachtig nummer spelen op het slagwerk, dan kruipt de spin in elkaar. Ze houdt dus niet van harde muziek! Daarom spelen Ize en Loes samen het mooie stuk van de Pink Panter en daarvan wordt de spin weer heel rustig: gevaar geweken! Uiteindelijk wordt de spin gevangen en op transport gezet naar Artis, want daar is ze ontsnapt. Eind goed, al goed…

De zaal zit vol, er moeten stoelen bij gezet worden. Iedereen heeft genoten van alle muziek en Tijn speelt nog een solo op zijn bugel. Wat zijn we trots op al onze jeugdige muzikantjes: Lucas, Emilia, Tijn, Ize, Loes, Ise, Alyssa, Karlijn, Indi, Jari, Rens, Fay, Jesper, en Sebastiaan.

Met dank aan Petra en Martijn die met ons alle muziek hebben ingestudeerd. En natuurlijk aan Karin en Bram voor hun bijdrage. En niet te vergeten aan alle muzikanten die de jeugd hebben ondersteund.