Uitwisseling concert 13 april

Op zondag 13 april geeft concertband ‘Irene’ in samenwerking met fanfare ‘emos’ een concert. Dit uitwisseling concert zal om 19:00 beginnen in Borkel en Schaft.

Op 10 oktober 1920 werd Fanfare emos (eendracht maakt ons sterk) officiëel opgericht. Na ijverig repeteren met geleende en tweedehands instrumenten ontstonden  de eerste fanfareklanken. Onze vereniging bestaat inmiddels meer dan 90 jaar, wat voor een dorpje als Borkel en Schaft uitzonderlijk genoemd mag worden. In 1958 is aan de fanfare een drumband toegevoegd. Vanaf 1999 heeft de drumband door het bespelen van allerlei verschillende slagwerkinstrumenten een geheel nieuwe dimensie gekregen en kan daarom ook wel slagwerkgroep worden genoemd .

Zoals van oudsher gebruikelijk musiceert de fanfare bij feestelijke gebeurtenissen en jubilea en trekt bij diverse gelegenheden spelend door de straten van Borkel en Schaft. Jaarlijks worden naar traditie het Kerst- en Terrasconcert gehouden. Feestelijkheden als Carnaval, Paaseieren zoeken en het binnenhalen van Sinterklaas worden traditioneel begeleid door muziek van onze fanfare.

uitwisseling emos

Wat: Uitwisseling concert met fanfare ‘emos’
Waar: Borkel en Schaft
Wanneer: 13 april 2014 om 19:00