You are here:  / Overig / Zondag 1 juli Fanfare Irene bedankt inwoners met terrasconcert

Zondag 1 juli Fanfare Irene bedankt inwoners met terrasconcert

Op een zonovergoten zondagmiddag vond het terrasconcert van Fanfare Irene plaats op het plein tegenover café Het wapen van Westerhoven. Een ‘dankjewel’ voor al die mensen die ons hebben gesteund gedurende het jaar. Ondanks, of misschien wel dankzij, de hitte hadden vele geïnteresseerden weer een plekje op het terras weten te bemachtigen.

Het concert werd afgetrapt door de allerkleinsten van onze fanfare: de leerlingen van het Speelorkest. Onder leiding van Joke van Loon speelden zij samen een aantal liedjes en durfden sommigen het ook aan om een solo te spelen. Vervolgens was het de beurt aan Leerlingenorkest That’s IT waar jongere, maar ook iets oudere leerlingen hun kunsten toonden. Zij speelden onder andere The Lion King, How to train your dragon en Shut up and Dance. Daarna was het afwisselend de beurt aan de slagwerkers van Beat ID en concertband Irene. De jongste slagwerkers lieten vol enthousiasme hun ritmische vaardigheden horen en ook de meer ervaren slagwerkers werden flink uitgedaagd door dirigent Martijn Soors. Leuk om te zien hoe beide groepen ook samen enkele nummers hadden voorbereid. De Concertband onder leiding van Karin van Dijk speelde onder andere nummers van Eric Clapton, A Whiter Shade of Pale en 500 Miles. Tijdens Little Rhapsody, met een prachtige solo van saxofoniste Meike Theuws, werd er hier en daar een traantje weggepinkt.

Een bijzonder moment was ook de huldiging van maar liefst acht leden van Fanfare Irene. Robbert Verhofstad van de Brabantse Muziekbond was persoonlijk aanwezig om de jubilarissen, variërend van 12,5 jaar tot maar liefst 60 jaar lidmaatschap, te huldigen. Allen ontvingen zij een speld, een oorkonde en de bijbehorende bloemen. Daarnaast werden Wim Bartholomeus en Henry van Beek benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ vanwege hun bijzondere inzet voor de fanfare gedurende vele jaren. Ook zij werden natuurlijk in de bloemen gezet.

Het was een heerlijke middag waarin de muziek en het plezier centraal stonden. Tijdens de vakantie doen we even een stapje terug, maar daarna gaan we ons weer vol enthousiasme voorbereiden op de themaconcerten van 16 en 17 november. We hopen u allen daar weer te ontmoeten.

Fanfare Irene

Ook meedoen? Kom gerust een keer luisteren tijdens onze wekelijkse repetitie op dinsdagavond in De Buitengaander in Westerhoven.

 

Foto’s

agenda