Spectaculaire muzikale wereldreis leerlingenorkest That’s IT

Op zondag 17 juni was het dan eindelijk zover: het themaconcert van leerlingenorkest That’s IT van Fanfare Irene in Westerhoven. Dirigente Kaatje ging samen met haar muzikanten op een muzikale wereldreis die hen in een vliegende bus van Carnaval Festival in de Efteling naar het Zweden van ABBA bracht, om vervolgens per draak verder te vliegen naar Engeland. In het altijd drukke London klonk Bang Bang en in Amerika kon gedanst worden op Shut up and dance.

Van Afrika, naar Israël, naar Oostenrijk…

Meer rust vonden de muzikanten in Afrika, bij The Lion King om vervolgens toch weer los te gaan met A Klezmer Karnival in Israël. Koen speelde op zijn accordeon een prachtig Oostenrijks liedje, waarop de beide Jannen van het orkest een typisch Oostenrijkse dans uitvoerden. Na nog een opzwepend Mexicaans melodietje vonden Kaatje en haar muzikanten het de hoogste tijd om terug te keren naar het oude vertrouwde Brabant. Onder het genot van heerlijk Brabants worstenbroodje speelde het orkest de bekende klanken van Guus Meewis’ grootste hit.

Karin van Dijk in het zonnetje

Na afloop van het concert werd Karin van Dijk, zoals onze dirigente natuurlijk eigenlijk heet, in het zonnetje gezet door voorzitter Jack van Beek. Karin zal aanblijven als hoofddirigente van fanfare Irene, maar haar rol bij het leerlingenorkest en het onlangs opgerichte pieporkest zal worden overgenomen door Joke van Loon. Samen zullen Karin en Joke de verder groei van Fanfare Irene in goede banen leiden. Namens het leerlingenorkest bood Weronika nog een mooie kaart aan, wat Karin zichtbaar ontroerde.

Al bij al was het een super leuk concert waarvan het publiek overduidelijk heeft genoten. Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen om dit concert mogelijk te maken en een speciaal woord van dank aan First Class Bakery en Het Wapen van Westerhoven.